Home Bedrijf Nieuws
drukwerk - design - ontwerp - afwerking - digitaal - offset - print - mailing - geboortekaart - trouwkaart - communiekaart - uitnodiging

Michiels verhuist 15/11 naar Mechelen!!

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Vanaf 15/11 wordt dit ons nieuw adres:

Zandvoorstraat 6
Industrie Noord
2800 Mechelen
Enkel op afspraak

 

Bestel je kerstkaarten

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Bestel nu je kerstkaarten!

Ontdek onze kerstkaarten op maat en superleuke pakketjes.

drukkerijmichiels kerst banner

 

Drukkerij Michiels lanceert www.designcards.be

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Voorbeelden geboortekaartjes, trouwkaarten, communiekaartjes, kerstkaarten, enz...

Drukkerij Michiels lanceert www.designcards.be, de nieuwe website die een overzicht biedt van ons aanbod gelegenheidsdrukwerken u de kans biedt uw eigen unieke collecties (kaartjes en bijhorende elementen) uit te kiezen en te bestellen.

Op www.designcards.be vind je voorbeelden van geboortekaartjes, trouwkaarten, communiekaarten, kerstkaarten en zelfs rouwdrukwerk en een collectie unieke letterpress kaarten!

Naast de collecties kaartjes en uitnodigingen, produceert www.designcards.be een eigen unieke collectie gevoerde en gekleurde enveloppen, zodat uw uitnodigingen vanaf de eerste blik voor een wauw-effect zorgen!

Lees meer: Drukkerij Michiels lanceert www.designcards.be

 

exclusief verdeler van de smock-letterpresscollectie

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Drukkerij Michiels is exclusief verdeler in België van de Smock-letterpresscollectie!

Smock is een nieuwe, unieke lijn van letterpressuitnodigingen, letterpressaankondigingen en letterpressgroetenkaarten, duurzaam gedrukt in New York op bamboopapier. Smock gelooft in de creatie van schoonheid met oude druktechnieken, en doet dit op een groene, duurzame manier.

Hier vindt u enkele prachtige voorbeelden!

 

Letterpress - hippe retro-druktechnieken bij drukkerij Michiels

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Letterpress_3

Drukkerij Michiels heeft alles in huis om uw letterpress-drukwerk tot in de puntjes te verzorgen. Naast jarenlange ervaring met de loden letter en letterpress, heeft drukkerij Michiels zijn originele machinepark altijd bewaard, onderhouden, en blijven gebruiken.

Bij letterpress wordt de drukvorm met enige kracht in het papier geperst, waardoor het reliëfverschil voelbaar en zichtbaar wordt en het calligrafisch effect versterkt. In combinatie met het juiste papiersoort (zeer dik of zeer dun) geeft dit een extra meerwaarde. Ons machinepark en onze jarenlange ambachtelijke ervaring staan garant voor een prachtig resultaat.

Letterpress is uitermate geschikt voor o.a.
Visitekaartjes of naamkaartjes - Uitnodigingen - Presentatiemappen - Briefpapier - Huwelijksaankondigingen of trouwkaarten - Geboortekaartjes of Doopkaartjes - Menukaarten - Bierkaartjes of bierviltjes - Boekkaften - Gelegenheidsdrukwerk - ...

 

 

Milieuvriendelijke drukkerij

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

mededeling2

DRUKKERIJ MICHIELS neemt voor de tweede keer deel aan
het Milieucharter van VOKA Antwerpen (Cyclus 2010 – 2011).

Eén van de actiepunten die we tegen midden 2011 graag willen realiseren is het inzetten van meer milieuvriendelijke grond- en hulpstoffen in het totale drukproces.

In dit kader wensen we o.a. het verbruik van isopropylalcohol (IPA) drastisch te verminderen en wensen we de mogelijkheden te onderzoeken om volledig over te schakelen naar 100% vegetale inkten.

Op maandag 3 mei 2010, hebben we in samenwerking met onze leverancier een eerste stap gezet om dit actiepunt alvast te realiseren. Het verbruik van isopropylalcohol hebben we laten dalen van 10% naar 5% en we drukken vanaf heden op onze 4-kleurenpers met de nieuwe Toyo Ink NEX 100, een oplosmiddelvrije 4-kleureninkt. Deze inktreeks is de milieuvriendelijkste offsetinkt op de markt en volledig samengesteld op basis van vegetale olieën.

In een volgende fase zullen we trachten het verbruik van IPA nog naar beneden te brengen. We houden u zeker op de hoogte van onze milieu-inspanningen.

Een ander actiepunt is het behalen van een ISO 12647-2 COLOURMANAGEMENT. Deze ISO-norm is gericht op het standaardiseren van prepress, drukproeven en eindresultaat. Doelstelling is om de verschillende procesvariabelen tijdens het drukken beter beheersbaar te maken. Voor alle variabelen worden maximaal toegestane afwijkingen voorgeschreven, afhankelijk van druktechniek en papiersoort. Eindbetrachting is om het drukproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en een constant voorspelbaar drukresultaat te bekomen. Hierdoor zal eveneens het inktverbruik dalen en zullen we minder afval genereren. Onze prepress-afdeling startte onlangs met de cursus om dit objectief te realiseren.

Bij Drukkerij Michiels zijn we begaan met het milieu en willen in onze bedrijfsvoering steeds een stap verder gaan dan dat wat de wet als minimum voorschrijft aangaande diverse milieuthema’s. Vandaar dat wij op vrijwillige basis deze acties realiseren. Wij engageren ons tevens om u op regelmatige tijdstippen in te lichten over onze vorderingen op milieuvlak.

 

 

    instagram_buroform   facebook_buroform  


offerteaanvraag drukwerk

drukkerijmichiels banner geboorte


klantenzone drukkerij Michiels